fbpx

Печурките са идеалният избор на храна за всички, които спазват диета за редуциране на телесното тегло.  Един работещ трик, с които можете да намалите драстично калориите в менюто си, без да проваляте вкусовите качества на храната – заместете част от месото в чинията си с печурки. По този начин можете да ускорите резултатите от своята диета.

Изследване на нутриционисти от Johns Hopkins University показва, че с по-честата консумация на печурки намаляваме лесно дневния  калориен прием и още повече – трудно наваксваме калориите до края на деня.

В това изследване взели учстие 54 човека, които в продължение на 4 дни обядвали лазаня с мляно телешко месо. В следващите 4 дни, част от мляното месо в обяда на доброволците било заменено със ситно нарязани печурки.

Ето и резултатите:

Лазанята с телешко и печурки, намалила калорийния прием от обяда на участниците в изследването с цели 420 килокалории.

Благодарение на този трик, доброволците консумирали с 374 килокалории по-малко  до края на деня, без да изпитват чувство на глад.

Освен диетична и засищаща храна, печурките са богат източник на витамини (А, B, D, E, K и PP) цинк, калций, калий и фосфор. С две думи – малките бели гъби са един вкусните и достъпни начини за поддържане на добра форма и отлично здраве.

Източник:

Appetite

www.sciencedirect.com