fbpx

В случай че някой продължава да се съмнява във връзката между стреса и депресията и/или лекарят му се опитва да го убеди, че депресията му се дължи на генетично предразположение, по-долу е представено изявление, което отваря очите на могъщия WebMD – изразител на основната медицина. Както се посочва в статията, около 10% от хората изпадат в депресия без стресово събитие. Това е МНОГО дяволски начин да се каже, че 90 % от случаите на депресия са причинени от стрес. Масовата медицина може би все още се опитва да твърди, че 90% от хората с депресия са генетично предразположени към нея, но както обсъдих в друга публикация, това не е нищо друго освен измама и празни приказки.

http://haidut.me/?p=118

И така, колкото и неприятно да е за нас, това означава, че почти всички случаи на депресия се дължат изцяло на смазващата среда, в която живеем. Поне вече знаем каква е истинската причина и можем да предприемем действия. Чудя се колко ли други посочени психиатрични състояния също са предимно предизвикани от стрес…

https://www.webmd.com/depression/features/stress-depression#1

“…Even positive events, such as getting married or beginning a new job, can be stressful and may lead to an episode of major depression. Yet about 10% of people suffer from depression without the trigger of a stressful event.”

Източник:

http://haidut.me/?p=217