fbpx

След като доста хора повдигнаха темата за лабораторен анализ, реших да направя такъв на част от нашите продукти, въпреки неприлично високата сума за това. И въпреки, че не е пълен COA (Certificate of Analysis) този анализ дава отговор на най-често задаваните от вас въпроси:

  1. Дали активната съставка изобщо присъства в добавките
  2. Възможно ли е някои от съставките да се разградят напълно с времето (намирайки се в разтвор), докато изчезнат или се трансформират в други химични съединения, водейки до загуба или промяна на ефекта от добавките
  3. И един въпрос, който бе повдигнат от самия д-р Рей Пийт – дали стероидите, разтворени в DMSO/SFA/ethanol се разпадат на други неизвестни химични съединения.

За да отговоря на тези въпроси взех проби от Pansterone, TocoVit и Lisoride.

Както можете да видите в резултатите от анализа, активните съставки са открити във всички проби, без да има наличен разпад на неизвестни съединения. За този анализ специално избрах проби, които са били в разтвор (в пластмасовите шишета, в които се продават) в продължение на 3 месеца при стайна температура, за да се уверя, че е изминало достатъчно време преди да се случи предполагаемото разграждане. Така че това е добра новина за стабилността на нашите продукти, разтворени в DMSO/SFA/ethanol.

Друг сериозен проблем, който бе повдигнат във форума е дали пластмасовите бутилки, в които се предлагат Idealabs не отделят вредни вещества в продукта. Отделянето на BPA, BPS и фталати от пластмасовите опаковки на почти всички продукти на пазара създава основателни причини за подобни опасения. За тази цел лабораторията изследва разтвора от Pansterone, Lisoride и TocoVit без да открие нито едно тези съединения. Така че обещанието на нашите доставчици на опаковки, че от пластмасовите шишета не изтичат подобни ендокринни разрушители изглежда вярно.

И накрая, лабораторията извърши анализ на проба от TocoVit, за да потвърди наличието на токофероли и други терпеноиди като сквален и ланостерол, тъй като някои от вас поставиха под съмнение наличието на изброените по горе в продукта. Анализът потвърди наличието на токофероли (но не и на токтриеноли), сквален и евентуално ланостерол.

Това е почти всичко. Знам, че това не е пълен COA, но планираме да направим такъв за някои от най-популярните ни продукти. Тъй като COA за един продукт струва няколко хиляди долара, се надявам продажбите ни да продължават да растат, за да можем да си го позволим съвсем скоро.

Към англискат версия и коментари от потребители и Хайдут :https://raypeatforum.com/community/threads/lab-analysis-of-idealabs-supplements-and-bottles.15920/