fbpx
В специално интервю за XENOBG.COM  Тоди с увлечение разказва за щангите, тренировките си по културизъм, влиянието на ксеноадрогените за успеха й, треньорските си постижения.

Тодорка Иванова използва за шампиоската си подготовка ксеноандрогени oт Mega GearВизитка

Тодорка Иванова е 30-годишна, родена е в Шумен. От 6-годишна се занимава със спорт, основно с вдигане на тежести. В спортната си кариера има сериозни постижения. Майстор на спорта е по вдигане на тежести. Поставяла е рекорди при девойките, републиканска шампионка е при жените от 2004 – 2009 г. През тези години има завоювани престижни места на европейски и световни първенства. През 2012 г. става първа в кросфит – Битката на машините. Следват трето и второ място в републиканските първенства по културизъм -бодифитнес до 168 см. През т.г. извоюва две шампионски титли при физика, жени – на турнира в Пловдив и на Балканския шампионат в Румъния.

В момента освен състезател по фитнес и културизъм –категория физика жени, тя е и персонален треньор, както и треньор вдигане на тежести.


 

Тодорка Иванова използва за шампиоската си подготовка ксеноандрогени oт Mega Gear– Здравей, Тодорка! Честита републиканска и балканската титла по културизъм. Как се чувстваш, след този огромен успех?
– Благодаря. Беше много вълнуващо и интересно за мен. Културизмът е спорт, с който се занимавам отскоро, а вече имам много добри класирания, от което съм щастлива.
– Тренирала ли си други спортове преди?
– Да, занимавала съм се с олимпийския спорт вдигане на тежести – щанги. 11 години съм била професионален състезател, 7 от които в националния отбор. След това се занимавах с кондиционна тренировка или т.нар. кросфит, където също мога да се похваля с успех като шампион.
Културизъм тренирам състезателно от 2013 г. Казвам състезателно, защото да се състезаваш и да тренираш за здраве са различни неща.
– Как премина подготовката ти за двете големи състезания в Пловдив и в Регин(Румъния) Какъв хранителен и тренировъчен план използва?
– Хранителния ми план коригирахме дълго с моя треньор Антон Пенков, докато намерим идеалния за мен. Но като цяло режимът включваше много ниски въглехидрати и мазнини и яки тренировки.
Тренировките ми бяха високо интензивни, с много повторения, като ги комбинирах с тежки базови упражнения. Освен това в тази подготовка включих и 2 дни в седмицата тренировки по вдигане на тежести – щанги. Мисля , че се получи добре.
– Знаем, че не си привърженик на стероидите. Би ли ни разказала нещо за уникалните препарати, които допринесоха толкова много за успеха ти?
– Аз съм отворен човек за всички иновации и обичам да експериментирам,но ксеноандрогените са много добро попадение. Според мен те са много ефективни и възстановяват добре. Изключително впечатлена съм от ефекта, който имаха върху тялото ми, никога досега не бях постигала такава форма. Най-впечатляващото обаче е, че не загубих женствеността си и всички функции в организма ми протичаха повече от нормално.
Тодорка Иванова използва за шампиоската си подготовка ксеноандрогени oт Mega Gear– Откъде разбра за ксеноадрогените и какво те накара да ги пробваш? Знаеш, че те са все още сравнително слабо познати у нас. Не се ли усъмни, че са поредният гаражен стероид, замаскиран в лъскава опаковка?
– Попадна ми статия за тях и тя ме заинтригува. Както ти спомена, аз не съм привърженик на анаболните стероиди и съм напълно наясно с тяхното действие и възможностите, които предоставят на професионалния атлет за по-високи постижения. Тъй като в рекламата на ксеноандрогените се наблягаше на това, че нямат нищо общо с анаболните стероиди, но при продължителна употреба носят същия ефект, без да вредят на хормоналня баланс, започнах да се ровя и открих лабораторни анализи и интервюто на Тодор Василев(национален състезател по силов трибой),който вече ги е пробвал. Случайно се заговорих с Димо Бенев (атлет, треньор по силов трибой )и той също ми ги препоръча.
– Би ли споделила опита си с ксеноадрогените? Какъв беше ефектът им върху теб и имаше ли странични действия? Би ли ги сравнила с други хранителни добавки или стероиди?
– Не мога да кажа,че се усеща нещо особено. Все пак са добавки и трябва по-дълъг период от време, за да почувстваш ефекта им. Може би усещаш разликата, когато не ги пиеш.
Възстановяването ми беше добро, мускулатурата – обемна и изчистена, а също така имах и сила. Какво по-добро от това!
-Защо според теб ксеноадрогените са толкова подходящи за жени?
– Подходящи са за всички. За жени, защото не нарушават хормоналния баланс, лично аз не изпитах никакъв дискомфорт в периода на суплементиране с тях, дори напротив.
– Какво би посъветвала тези, които искат да пробват ксеноадрогени и имат колебания?
– Да не се колебаят, а да пробват,а също така и да не очакват ефект от днес за утре. Добавките са хубави, но трябва да се приемат по-дълго време и в комбинации за по-добър ефект.

Тодорка Иванова използва за шампиоската си подготовка ксеноандрогени oт Mega Gear поза МЕГАГЕАР– Тренираш основно в Аполон Лъки Джим и си състезателка от този отбор. Знаем, че подготвяш и персонални клиенти. Какви хора са твоите клиенти и какви резултати търсят?
– Аз съм треньор по вдигане на тежести и персонален фитнес треньор (бодибилдинг), всеки има различни желания.
Наскоро основах свой спортен клуб „Инвикта”, който се надявам да развивам в бъдеще. Направихме дори едно републиканско първенство, в което взех участие самата аз, както и момичето, което тренирам от две години – Благовеста. С нея постигнахме доста добри резултати и заехме две втори места. Когато започнахме тренировките, тя беше абсолютно начинаеща. Искаше да бъде състезател, а в този спорт нормативите не са ниски. Направих я състезател с добри постижения и мога да кажа, че тя е плод на моите усилия. Иска ми се да развивам клуба си, имам специалност „треньор по вдигане на тежести” и с радост бих се занимавала с деца, които желаят да практикуват този спорт. Разбира се, имам знания и в областта на бодибилдинга и помагам на хората да достигнат мечтаната визия. Работата ми изцяло е свързана с постигане целите на клиентите ми.
-Какви са плановете ти за тази година? Предстоят ли ти други състезания?
– Не мога да кажа със сигурност,не съм планирала нищо конкретно засега. Имам желание да участвам в международното първенство по културизъм …. Кога и къде ще бъде…., но нямам възможности. Състезателите знаят, че ако искаш да участваш на международно първенство, поемаш сам всички разходи. А те са огромни, особено в спорт като културизма. Нужни са доста пари, за да се подготвиш добре, не трябва да се лишаваш от нищо. А когато постигнеш върхова форма, с която да си конкурентен извън България, трябва сам да заплатиш всички разходи по пътуване, престой, такса и т.н.
Затова засега съм се концентрирала върху треньорската си дейност и развитието на хората, които са се доверили на мен, а времето ще покаже дали ще успея да изляза на голямо международно състезание.

Тодорка Иванова използва за шампиоската си подготовка ксеноандрогени oт Mega GearТодорка Иванова използва за шампиоската си подготовка ксеноандрогени oт Mega GearТодорка Иванова използва за шампиоската си подготовка ксеноандрогени oт Mega Gear
-Благодаря на нашата шампионка Тоди (Тодорка Иванова). Желая й успех!