fbpx

Моята препоръка е да ядете, за да увеличите метаболизма (обикновено температурата и пулса), а не каквито и да било конкретни храни.

Обикновено повишената скорост на метаболизма, с адекватни протеини, води до увеличаване на мускулите и когато това се случи, основните нужди от калории ще се увеличат.

Увеличаването на мускулната маса трябва да продължи няколко седмици и през това време теглото може да се увеличи малко, но обикновено загубата на вода и мазнини ще компенсира по-голямата мускулна маса.

Чувал съм от няколко души, че смятат, че препоръчвам да се пие пълномаслено мляко, което аз не съм, тъй като количеството мазнини в пълномасленото мляко е много вероятно да повиши теглото, когато човек го използва, за да получи необходимите протеини и калций.

Когато човек иска да загуби излишни мазнини, ограничавайки диетата до мляко с ниско съдържание на мазнини, яйца, портокалов сок и ежедневно моркови.

От 1 калория захар се дебелее по-малко от 1 калория нишесте, отчасти защото стимулира по-малко инсулин, а когато се използва с добра диета, защото увеличава активността на тиреоидния хормон.

Има няколко удобни показателя за скоростта на метаболизма – дневният температурен цикъл и пулсът (температурата трябва да се повиши след закуска), количеството вода, загубено при изпаряване, и скоростта на релаксация на мускулите (релаксация на ахилесов рефлекс).

Когато полиненаситените мазнини в диетата намаляват, количеството им, съхранявано в тъканите, намалява за около четири години, което постепенно улеснява поддържането на метаболизма и стресовите хормони.

Съотношението на калция към фосфата е много важно; Ето защо млякото и сиренето са толкова ценни за отслабване или за предотвратяване на наддаване на тегло. За хора, които не са много активни, млякото и сиренето с ниско съдържание на мазнини са по-добри, защото калориите с допълнителна мазнина не са необходими.

Има различни видове наддаване на тегло. Когато скоростта на метаболизма на човек се увеличи и хормоните на стреса намалят, например при добавяне на два литри мляко към ежедневната диета, мускулната му маса вероятно ще се увеличи, дори докато мазнините му намаляват. Тъй като мускулите изгарят мазнините по-бързо от мазнините, калорийните нужди постепенно ще се увеличават.

Хората на стандартна диета обикновено изгарят 200 или 300 повече калории на ден, когато това количество захар се добави към диетата им; но ако се добави и допълнителна мазнина, някои от допълнителните калории вероятно ще се депозират като мазнини. Важно е да наблюдавате признаците на промяна в производството на топлина, докато диетата се променя.

Да, познавам хора, които са отслабнали само като ядат суров морков всеки ден, намалявайки ендотоксиновия стрес. Черният дроб третира PUFA, както третира токсините, но когато концентрацията им е твърде висока, те отровят детоксикиращата система. Олеиновата киселина, която можем да си направим от въглехидрати, активира значително детоксикиращата ензимна система.

Да, затова устойчивите (антисептични) фибри като бамбукови издънки или суров морков помагат при отслабване, намаляват ендотоксина и хормоните на стреса и позволяват на черния дроб да се метаболизира по-ефективно.

Съхранената PUFA, освободена от стрес или глад, забавя метаболизма. Ниацинамидът помага за намаляване на свободните мастни киселини и доброто хранене ще позволи на черния дроб бавно да детоксикира PUFA, ако не е наводнен с големи количества от тях. Малко количество кокосово масло с всяко хранене ще повиши способността за окисляване на мазнините, като за миг спира спирането на антитиреоидния ефект на PUFA. Аспиринът е друго нещо, което намалява свързаното със стреса увеличение на свободните мастни киселини, стимулиращо метаболизма. Приемът на хормон за щитовидната жлеза е разумен, докато съотношението на наситените мазнини към PUFA е около 2 към 1.

Най-добре е да го загубите тегло бавно. Когато се опитах да добавя около супена лъжица кокосово масло веднъж на ден, загубих около две килограма седмично, в продължение на няколко седмици, без да ям по-малко.

Някои упражнения за изграждане на мускулна устойчивост могат да помогнат за увеличаване на анаболното съотношение, намалявайки коремните мазнини.

От имейлите на Рей Пийт към членове на форума.

превод ТУК