fbpx

Повечето хора преживяват провалите си като края на света, докато за Джеси Графф именно неуспехите в кариерата са я превърнали в супер героя, който е днес.

34 годишната Графф е професионален акробат и рекордьор от American Ninja Warrior, където нейните свръхчовешки способности й печелят прякора „жената чудо“.

За самата Джеси обаче истинската й супер сила не е в уникалния й атлетизъм, а в твърдото решение за успех, въпреки всички препядствия и неуспехи.

Според нея „трудностите не са предизвикателства по пътя, те СА пътя. И колкото по-големи са  трудностите, толкова по-големи, силни и удивителни ставаме в това, което правим“.

Първото голямо препятствие в кариерата на Джеси Графф е опитът й да стане олимпийска гимнастичка: „С времето тази цел изглеждаше все по-нереалистична и въпреки всички други възможности, които се откриваха пред мен, инатът ме караше да продължавам да се стремя към нея. Моментът, в който се отказах от мечтата си да отида на олимпиада беше един от най-болезнените в живота ми“.

Следващата спирка от пътя на „жената чудо“ е леката атлетика и дисциплината овчарски скок. Отново без особен успех. Уникалният атлет най-накрая намира своето истинско призвание в акробатиката.

„Дори да се откажеш от някоя цел, това не означава, че си се провалил. По-важно е разбирането как това, което си правил до момента може да ти бъде полезно занапред. Точно с това отношение, животът ми стана много по-удовлетворяващ.“

Последният проект на „най-добрата нинджа“ * е мотивационната кампания на Under Armour, в която взема участие и Дуейн Джонсън – Скалата. Освен уникалните й възможности, клипът на Джеси показва неуспешните опити и паданията, които са нужни, за да постигнеш съвършенното изпълнение.

„Много е лесно да мислим, че успешните хора, на които се възхищаваме постигат всичко с лекота. Но когато научим за реалните трудности, с които са се сблъскали, разбираме, че можем да дадем много повече от това, което смятаме за достатъчно“, казва още Джеси.

*Името, с което е известно предаването Ninja Warrior в България

Източник:

strongfitnessmag