fbpx

Не се учудвайте ако до няколко години забележите, че телевизионните реклами на кремове против бръчки предлагат новият анти-ейдж продукт – формула с метиленово синьо. Екип изследователи от университета в Мериленд (UMD) доказа, че Метиленовото синьо (Methylene blue), има почти магически ефект върху стареенето на кожата.

Синтезирано за първи път през 1876г., Метиленовото синьо е използвано за лечение на проблеми с уринарния тракт, като противоотрова при натравяне с цианид, като лек срещу симптомите на Алцхаймер и т.н. Това е изключително мощен антиоксидант, който неутрализира действието на свободните радикали в организма и предотвратява настъпването на кислороден дефицит в клетките.

През 2015г. учените от университета в Мериленд доказват, че лесно достъпното лекарство има изключителен резултат и в борбата с рядко срещаната болест прогерия*Тяхното проучване показва, че третирането с Метиленово синьо успява да спре преждевременното стареене на клетките и да ги възстанови до неузнаваемост. По-скорошните им експерименти доказват, че Methylene blue има забележителен ефект в подмладяването на здрави клетки.

Виж нашия уникален по рода си продукт с метиленово синьо! ТУК

Учените от UMD тествали първо действието на Метиленовото синьо върху клетки на донори със средна възраст. За тестов период от четири седмици открили, че лекарството има уникалната способност да ограничава броя на мъртвите клетки, като същевременно стимулира производството на нови.

След първия успешен опит, изследователите от Мериленд направили тест с клетки от хора над 80-годишна възраст. Резултатът отново бил положителен, като този път се откроила и способността на Метиленовото синьо да ограничава проявата на някои от свързаните със стареенето на клетките гени.

Oxidal от Idealabs с метиленово синьо хранителна добавка с много широк спектър на действие. За подмладяване на кожата и организма

Oxidal от Idealabs с метиленово синьо хранителна добавка с много широк спектър на действие. За подмладяване на кожата и организма

Накрая бил направен и тест с изкуствена кожа, която учените създали специално за своето проучване. Тя реагирала също като естествената, притежавайки всички нейни слоеве, единственото, което отсъствало от състава й били потни жлези и космени фоликули.

Успехът на експериментите с Метиленово синьо убедил изследователите да продължат по-нататък с опитите си в създаването на козметичен продукт, базиран върху уникалната съставка. Поредният успех в тестовете на Methylene blue показва, че дори в много висока концентрция, Метиленовото синьо не предизвиква нежелани странични ефекти върху кожата. Въпрос единствено на време е този добре познат и доказал се с годините продукт да стане абсолютен хит в козметичната анти-ейдж индустрия.

*симптомите на прогерия са свързани с изключително бързото преждевременно стареене на клетките. Рядката болест има фатален край, вследствие разпада на органите и настъпилите от това усложнения.

Източник: newatlas

Виж нашия уникален по рода си продукт с метиленово синьо! ТУК